2021.10.10

Paskolos grąžinimas

Paskolos grąžinimas: būdai, terminai ir praktinės rekomendacijos

Gauti vartojimo paskolą – labai lengva, tačiau kaip užtikrinti tikslingą jos grąžinimą? Atsakymus į dažniausiai užduodamus klausimus apie pasiskolintų pinigų grąžinimą sužinokite žemiau.

Paskolos grąžinimo būdai

Įprastai paskolų grąžinimo grafikas sudaromas dviem skirtingais metodais: anuitetiniu arba linijiniu. Anuitetinis metodas – tai mokėjimo būdas, kuomet kiekvieną mėnesį yra mokama vienoda įmokos suma. Tokiu būdu paskolos dalis palaipsniui mažėja, o kredito išpirkimo dalis (t.y. palūkanos ir mokesčiai) – didėja. Tiksli įmokos suma ir mokėjimo data nurodoma gavėjui kiekvieną mėnesį pateikiamoje sąskaitoje. Šis grąžinimo būdas taikomas ir TF Bank paskoloms.

Tuo tarpu linijinis mokėjimo būdas reiškia, jog kiekvieną mėnesį gausite sąskaitą su skirtinga mokėtina suma. Grąžinant paskolą šiuo būdu, kiekvieną mėnesį apmokama fiksuota paskolos dalis ir mokama kintanti palūkanų, apskaičiuojamų pagal likusio įsiskolinimo sumą, dalis. Mažėjant grąžinamos sumos likučiui, mėnesio įmokos laipsniškai mažėja, tačiau pradžioje jaučiama didesnė finansinė našta.

TF Bank paskolos grąžinimas

Nepriklausomai nuo to, ar naudojatės vartojimo paskola, turite paskolą būsto remontui, automobiliui ar studijoms, TF Bank visiems savo klientams sąskaitą atsiunčią kiekvieno mėnesio 6-tą dieną. Jeigu 20-ta mėnesio diena – savaitgalis, sąskaitą reikia apmokėti prieš tai einančią darbo dieną. Sąskaitai apmokėti yra trys galimi būdai: atliekant bankinį pavedimą į TF Bank sąskaitą („SEB bankas AB“) internetu, sudarant periodinių mokėjimų sutartį savo internetiniame banke, „Perlas“ terminaluose arba sumokant grynais pinigais „Lietuvos pašto“ ir „PayPost“ skyriuose.

Laiku neapmokėjus sąskaitos, skaičiuojami delspinigiai. Delspinigius sudaro 0,05 % netesybos nuo bendros negrąžintos sumos už kiekvieno kredito mokėjimo datos pradelsimo dieną. Jeigu vėluojate apmokėti daugiau negu dvi įmokas (po 3 mėnesių nuo sutarties sudarymo), sutartis yra nutraukiama ir perduodama skolas išieškančiai įmonei.

Paskolos grąžinimas anksčiau laiko

Nors kartu su sutartimi jums yra sudaromas konkretus mokėjimo grafikas, einamąjį mėnesį galite sumokėti ir didesnę sumą. Tokiu atveju galima sumažinti paskolos įmoką arba sutrumpinti grąžinimo terminą. 

Anksčiau laiko galima grąžinti ir dalį arba visą paskolos sumą. Išankstinis pasiskolintų pinigų grąžinimas yra nemokamas – jam netaikomi jokie papildomi mokesčiai ar sąlygos. Nusprendę, jog norite pasinaudoti išankstiniu grąžinimu, apie tai informuokite banką el. paštu, nurodydami dieną, kada planuojama grąžinti visa suma. Tokiu atveju turėsite sumokėti likusią kredito dalį ir iki grąžinimo dienos priskaičiuotas palūkanas bei kitus mokesčius.

Ar galima atidėti paskolos grąžinimą?

Jeigu susidūrėte su finansiniais sunkumais ir pajutote, jog visi jūsų finansiniai įsipareigojimai (kartu su lizingo įmokomis) apima daugiau nei 40 proc. visų gaunamų pajamų, nebijokite kreiptis į paskolos teikėją. TF Bank visada stengiasi atsižvelgti į konkrečias situacijas ir pasiūlyti įvairių kredito pertvarkymo būdų. Vienas iš būdų – įmokos atidėjimas, pasinaudojus kredito atostogomis. Šia galimybe, nepateikdamas jokios priežasties, gali pasinaudoti kiekvienas TF Bank klientas kartą per visą sutarties laikotarpį. Tereikia apie tai pranešti el. paštu info@tfbank.lt iki kito mėnesio 4 dienos. Tokių atostogų metu klientas nemoka įmokos už paskolos grąžinimą, tačiau privalo mokėti mokestį už palūkanas, administravimo ir sutarties sudarymo mokestį, susidariusius delspinigius, jeigu tokių yra.

Kodėl verta rinktis TF Bank vartojimo paskolą (kreditą)?

 

  • Vartojimo paskolą  galite panaudoti įvairioms reikmėms: buitinių prekių įsigyjimui, vestuvėms, atostogoms ar didesniems pirkiniams.
  • Paskolos (kredito) gavimo procesas ypač lengvas ir greitas.
  • Vartojimo paskolą gausite ypač greitai - per 1 d.d.

  • Niekur vykti nereikės - sutartį sudarysite ir pasirašysite internetu.

  • Galimybė paskolą grąžinti anksčiau be papildomų mokesčių.

  • Galimybė pasinaudoti mėnesio trukmės kredito atostogomis kartą per sutarties laikotarpį.

 

Noriu gauti paskolą

Vartojimo paskolos privalumai

Dažniausiai užduodami klausimai apie vartojimo paskolą

Paskolą galite gauti, užpildę paraišką, kurią rasite čia.
Prisijunkite, suveskite savo duomenis ir norimą paskolos sumą, Jums iškart bus pateiktas banko pasiūymas su detaliomis sąlygomis. Pasirašykite sutartį, ir dar tą pačią dieną gaukite automobilio paskolą. Jums nereikės vykti į banką – viskas vyksta internetu. Tai taip parasta!

Sutartį dėl TF Bank paskolos galite pasirašyti vienu iš Jums patogių būdu:
- Mobiliuoju parašu.
- Smart - ID programėle.
Taip pat kredito sutartį galime nemokamai atsiųsti bet kokiu Jūsų nurodytu adresu per DPD kurjerių tarnybą, iš anksto susitarus dėl Jums patogaus vizito laiko.

Pasirašius sutartį iki 14:00 valandos ir jei nereikalingi papildomi dokumentai, pinigai Jūsų sąskaitą pasieks tą pačią dieną, pasirašius po 14:00 val. – pinigus gausite kitą darbo dieną.

Turite daugiau klausimų apie vartojimo paskolą?